Gehakt Gerechten

Pittig gehakt

Pittig Gehakt.Voor 2 personenBenodigdheden:-    Gehakt (500 gr)-    Paprika kruiden-    Kerrie kruiden-    Kip kruiden-    Sambal-    Ui-    Champignons-    Pitta broodjes (ongeveer 3 per persoon)-    Cheddar CheeseBereidingswijze: -   Snipper de ui fijn. -   Bak deze op in de koekenpan. -   Voeg hieraan het gehakt toe. -   Snijd de champignons in plakjes en voeg deze ook toe bij het gehakt. -   Voeg hier de kruiden aan toe naar eigen smaak. -   Laat dit even staan zodat alles lekker gekruid is en het gehakt goed gaar. -   Ondertussen de pita broodjes verwarmen in een broodrooster. (wij doen deze ongeveer 7 min in de broodrooster) -   Deze snijd je aan de bovenkant open. -   Doe hier een plakje Cheddar Cheese in. -   Schep met een lepel je gehakt in de pitta broodje.Eet smakelijk.

Lees meer »

Hamburgers

Hamburgers Maken.2 personen.Benodigdheden:- Gehakt 500 gr.- Bolletjes of afbakbroodjes.- Augurk.- Cheddar kaas.- 2 uien- Spek.- Sla.- 2 Eieren- Tomaat- Komkommer.- KruidenBereidingswijze:- Snipper een ui fijn voor door het gehakt.- Kruid het gehakt met kruiden die jij wil.- Voeg hier een ei aan toe.- Deel het gehakt door 4 zodat ieder 2 hamburgers heeft van ongeveer 125 gr.- Snij de andere ui in reepjes en bak deze op of gebruik ze rauw.- Bak je hamburger in een koekenpan of op een grilplaat.- Rooster de bolletjes even in de broodrooster.- Leg hierop naar wens Cheddar kaas, Komkommer, Tomaat, Sla etc.- Doe je hamburger op je broodje.- Voeg als laatste je gebakken of rauwe ui toe.- Eventueel kan je een gebakken ei erop doen. ( Het lekkerste met een hele dooier)- Gebruik indien nodig mayonaise of curry.

Lees meer »

Oven "Gehakt"

Cheesy Meatball

Cheesy MeatballIngrediënten:- 600 gr gehakt- 1 Ui- 2 teentjes knoflook- 2 Eieren- Champignons- Peterselie- Gehakt kruiden- Paneermeel- Chili poeder- Kruiden naar smaak toevoegen- Geraspte kaas- Parmezaanse kaas- Tomaten puree 500mlBereiding:- Verwarm je oven voor op 220 graden.- Maak je ui, champignons en knoflook fijn.- Mix het gehakt met al je kruiden (gehakt kruiden, Kerrie Kruiden, Paprika kruiden, Chili poeder, Peper, Zout) in een schaal.- Voeg hieraan ook de Paneermeel, de eieren, Geraspte kaas, Parmezaanse kaas, Gesnipperde ui, Champignons en knoflook toe.- Maak nu kleine gehaktballetjes.- Ondertussen maak je de saus op smaak met eventueel iets kruiden.- Bak deze mooi bruin en laat deze even uitlekken.- Pak vast een ovenschaal en doe onderin de schaal vast een beetje tomaten saus.- Leg hier bovenop je gebraden gehaktballen.- Hier overheen giet je de rest van je saus.- Als laatste doe je hier nog wat Parmezaanse kaas en geraspte kaas overheen.- Dek je ovenschaal af met aluminium folie.- Zet deze in het midden van je over en laat deze voor 25 min in de oven staan op 220 graden.Variatietip:- Bak eventueel een stokbrood hierbij, zodat je met je brood kan dippen in de saus.- Je kan hier ook rijst bij koken en apart serveren.

Lees meer »

Spinazietaart

Spinazie taart uit de oven.Bereiding voor 2 personen.Benodigdheden:- Spinazie ( vers of uit diepvries)- Gehakt ongeveer 350 gr.- 1 ui.- Peper en zout of andere kruiden naar smaak.- Plakjes bladerdeeg.- PaneermeelBereidingswijze:- Oven voorverwarmen op 210 graden.- Ovenschaal invetten met boter of olie.- Haal de bladerdeeg vast uit de vriezer ( afhankelijk van de ovenschaal hoeveel bladen je nodig hebt).- Roerbak of kook de spinazie ( afhankelijk of het vers is of uit de diepvries komt.)- Snipper de ui en bak deze in de pan.- Voeg het gehakt toe en rul deze mee.- Voeg de kruiden hieraan toe.- Als het gehakt klaar is voeg hieraan de spinazie toe. - Leg de bladen in de ingevette ovenschaal.- Prik gaatjes met een vork in het bladerdeeg.- Doe hierin het Spinazie/ gehakt mengsel.- Leg hier overheen nog een plak bladerdeeg.- Prik hierin ook nog even wat gaatjes met je vork.- Strooi er wat paneermeel overheen.- Zet de oven terug op 200 graden en zet de schaal er 30 min in.Variatietip:- Over de paneermeel kan je nog wat geraspte kaas strooien.- Champignons toevoegen aan het gehakt.- Je kan er gekookte eieren tussen doen.- i.p.v. Peper en zout kan je ook Paprika, kerrie en gehakt kruiden gebruiken.

Lees meer »

Mini Spinazietaartjes met verrassing

Mini Spinazie Taartjes met een verrassing.Bereiding voor 2 personen.Benodigdheden:- Spinazie ( vers of uit diepvries)- Gehakt ongeveer 350 gr.- 1 ui.- Champignons- Peper en zout of andere kruiden naar smaak.- Sambal.- 4 of 6 Plakjes bladerdeeg.- 2 of 3 eieren.- PaneermeelBereidingswijze:- Oven voorverwarmen op 210 graden.- Ovenschaal invetten met boter of olie.- Kook ondertussen vast de eieren en giet deze nadien af.- Haal de bladerdeeg vast uit de vriezer- Roerbak of kook de spinazie ( afhankelijk of het vers is of uit de diepvries komt.)- Snipper de ui en champignon en bak deze in de pan.- Voeg het gehakt toe en rul deze mee.- Voeg de kruiden hieraan toe en eventueel de sambal.- Als het gehakt klaar is voeg hieraan de spinazie toe.- Rek het bladerdeeg iets uit en leg deze in je handpalm.- Schep hier 1 lepel van het Spinazie/ gehakt mengsel in, leg hier een half ei op en schep hier nog eens wat Spinazie/ gehakt mengsel op.- Vouw de bladerdeeg dicht tot een mooi pakketje.- Prik hierin nog even wat gaatjes met je vork.- Strooi er wat paneermeel overheen en daarna de geraspte kaas.- Zet de oven terug op 200 graden en zet de schaal er 30 min in.Variatietip:- Over de paneermeel kan je nog wat geraspte kaas strooien.- Champignons toevoegen aan het gehakt.- Je kan er gekookte eieren tussen doen.- i.p.v. Peper en zout kan je ook Paprika, kerrie en gehakt kruiden gebruiken.

Lees meer »

Andijvie Schotel

Andijvie Schotel uit de Oven.Voor 2 personenBenodigdheden:- Andijvie 400 gram- Gehakt ongeveer 350gr.- 1 ui.- Peper en zout ( of kruiden naar keuze)- Aardappelpuree- Paneermeel.Bereidingswijze:- Oven voorverwarmen op 210 graden.- Andijvie koken of roerbakken (vers )- ui snipperen en bakken in de koekenpan.- Gehakt toevoegen en kruiden toevoegen naar smaak.- Ovenschaal vast invetten met boter of olie.- Ondertussen vast je aardappelpuree klaarmaken.- Als je gehakt klaar is deze in de ovenschaal doen en verdelen op de bodem.- Andijvie afgieten en eroverheen leggen.- Hier overheen doe je je aardappelpuree.- Paneermeel eroverheen strooien.- Zet de oven terig naar 200 Graden en zet de schaal er 30 min in.Variatietip:- Champignons mee bakken met de uitjes en gehakt.- i.p.v. peper en zout kan je ook paprika/kerrie/gehakt kruiden gebruiken.- Geraspte kaas over de paneermeel.

Lees meer »

Zuurkool Schotel

Zuurkool Schotel2 Personen.Benodigdheden:- Zuurkool.- Gehakt ongeveer 350gr.- Aardappelpuree.- Ananas.- Peper en Zout.- 1 Ui.- Paneermeel.Bereidingswijze:- Verwarm de oven voor op 210 graden.- Snipper de ui klein en bak deze in de koekenpan op.- Voeg hier het gehakt aan toe en rul dit.- Voeg kruiden toe naar smaak.- Vet je ovenschaal in met boter of olie.- Doe het gehakt in de schaal en verdeel dit over de bodem.- Laat de zuurkool uitlekken en doe dit over het gehakt heen.- Ananas uitlekken en verdelen over de zuurkool.- Aardappelpuree klaarmaken en over de zuurkool en ananas verdelen.- Over de aardappelpuree kan je nog wat paneermeel strooien.- Zet je oven terug naar 200 graden en bak het geheel ongeveer 30 min.Variatietip:- Champignons fijnsnijden en met de ui mee bakken.- Geraspte kaas over de paneermeel heen.- Als je van pittig houd kan je wat sambal door het gehakt mee bakken.

Lees meer »

Pittige gehakt flapjes

Pittige Gehakt Flapjes.Benodigdheden:- 8 Plakjes bladerdeeg- 2 Rode pepers- 4 Grote champignons- 1 Ui- 1 Ei- 300 gram Rundergehakt- Kruiden ( Paprika, Kerrie, Chili, Gehakt, Piri Piri Saus)- Zoet zure ChilisausBereidingswijze:- Oven voorverwarmen op 225 graden, zodra de flapjes erin zitten terug zetten naar 200 graden.- Bladerdeeg op het aanrecht leggen om te ontdooien.- Pepers schoonmaken, zaadjes verwijderen en fijnsnijden.- Knoflook fijnmalen.- Champignons in stukjes snijden.- Ui snipperen.- Verhit een koekenpan of wok met een beetje olie. Voeg hierbij de Pepers, knoflook, ui en champignons aan toe.- Voeg hierbij het gehakt en rul deze.- Voeg hierna de kruiden toe naar smaak. ( Paprika, Kerrie, Chili, Gehakt, Piri Piri Saus)- Ei toevoegen aan het gehakt mengsel en doorroeren.- Bladerdeeg Flapjes vullen met gehakt mengsel, tot een driehoek vouwen.- Flapjes eventueel bestrijken met wat melk voor een goudbruine kleur.- In het midden van de oven in ongeveer 20 tot 30 min gaarbakken. Let hierbij goed op de kleur.Serveertip:- Serveer in een schaaltje wat Zoet zure Chilisaus.

Lees meer »