Ovenschotel met sperziebonen en gehakt
Ovenschotel met sperziebonen en gehakt
Ovenschotel met sperziebonen en gehakt
Geroosterde Bloemkool met Kerrie en Kaas
Ovenschotel met Witlofrolletjes en KaasBenodigdheden:
Witlof met Bladerdeeg uit de oven.Voor 2 personen.Voorbereidingstijd: 10 tot 15 minBereidingstijd: 30 min.Benodigdheden:- Witlof 3 stronken.- Bladerdeeg ( 6 plakken)- Plakken kaas (12 stuks)- Plakken ham ( 12 stuks)- PaneermeelBereidingswijze:- Kook de witlof in een pan ongeveer 15 min.- Giet de witlof af en laat een beetje afkoelen.- Verwarm de oven voor op ongeveer 210 graden.- Vet de ovenschaal in met boter en strooi paneermeel op de bodem ( i.v.m. vocht)- Snijd het kontje van de witlof af en snijd de witlof in de lengte door 2.- Haal het bittere stuk eruit.- Leg de bladerdeeg met daarop een plak kaas en ham neer en wikkel hierin je halve witlof.- Als je hem ingewikkeld hebt doe je hierom heen nogmaals een plak ham en kaas. ( zorg dat de kaas aan de buitenkant zit).- Herhaal dit bij de andere 5 halve witlof 's.- Zet de ovenschaal 25 min in de oven en zet de oven terug op 200 graden.- Als de oven klaar is kijk dan of de bladerdeeg goed is, anders kan je hem nog wat tijd bij geven.Variatietip:- Lekker met een Cordon blue.- Paneermeel met Kruiden.