Ovenschotel met Witlofrolletjes en Kaas
Benodigdheden:
- 4 witlof stronken
- 2 zakjes aardappelpuree
- 1 bloemkool
- plakjes ham
- plakjes kaas
- geraspte kaas
Bereidingswijze:
- Kook je witlof en de bloemkool.
- Ondertussen maak je alvast je aardappel puree klaar. Ik doe hier zelf nog aardappelkruiden doorheen voor de smaak.
- Als je bloemkool gaar is prak je dit fijn. Doe dit ook door je aardappelpuree heen, net als een handje geraspte kaas.
- Mix dit goed door elkaar en doe dit mengsel op de bodem van de ovenschaal.
- De witlof laat je uitlekken en je haalt het bittere stuk in het midden eruit. (dit bittere stuk zorgt ervoor dat veel mensen witlof niet lekker vinden).
- Je snijd de witlof in de lengte 1x door en daarna nog een keer door het midden. Nu heb je uit 1 witlof 4 stukjes.
- snijd je plak kaas in 2 stukken. leg op elk stuk kaas een plakje ham.
- leg hierop een stukje witlof en rol het een beetje op.
- Dit leg je nu bovenop je aardappelpuree mengsel in de ovenschaal.
- Als je dit hebt gedaan bij alle stukjes kan je er nog een beetje geraspte kaas overheen doen.
- Zet dit in een voorverwarmde oven van 200 graden. Zet je schaal erin en laat het ongeveer een 30 min in de oven bakken.
Variaties:
Je kan dit ook met prei maken en spek.
Reactie plaatsen
Reacties