Ovenschotel met Witlofrolletjes en Kaas

Ovenschotel met Witlofrolletjes en Kaas

Benodigdheden:

  • 4 witlof stronken
  • 2 zakjes aardappelpuree
  • 1 bloemkool
  • plakjes ham
  • plakjes kaas
  • geraspte kaas

Bereidingswijze:

- Kook je witlof en de bloemkool.

- Ondertussen maak je alvast je aardappel puree klaar. Ik doe hier zelf nog aardappelkruiden doorheen voor de smaak. 

- Als je bloemkool gaar is prak je dit fijn. Doe dit ook door je aardappelpuree heen, net als een handje geraspte kaas. 

- Mix dit goed door elkaar en doe dit mengsel op de bodem van de ovenschaal.

- De witlof laat je uitlekken en je haalt het bittere stuk in het midden eruit. (dit bittere stuk zorgt ervoor dat veel mensen witlof niet lekker vinden).

- Je snijd de witlof in de lengte 1x door en daarna nog een keer door het midden. Nu heb je uit 1 witlof 4 stukjes.

- snijd je plak kaas in 2 stukken. leg op elk stuk kaas een plakje ham. 

- leg hierop een stukje witlof en rol het een beetje op. 

- Dit leg je nu bovenop je aardappelpuree mengsel in de ovenschaal. 

- Als je dit hebt gedaan bij alle stukjes kan je er nog een beetje geraspte kaas overheen doen. 

- Zet dit in een voorverwarmde oven van 200 graden. Zet je schaal erin en laat het ongeveer een 30 min in de oven bakken. 

Variaties:

Je kan dit ook met prei maken en spek.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.