Chips
Chips
Chips
Penne chips
Knakworst / Bokworst met mosterd
Kaasstengels recht
KaascrackersBenodigdheden:
Kruidige gehakt filodeeg rolletjesBenodigdheden:
SmulrolBenodigdheden:
ShoarmarolBenodigdheden:
Immitatie VlammetjesFrituren: 2 min op 185 graden.Benodigdheden:- Pangsitvellen of Loempia Vellen.- 200 gram Rundergehakt.- 1 teentje Knoflook.- 1 Rode Peper.- Champignons- ½ eetl. Sambal oelek.- ½ eetl. Ketoembar (gemalen korianderzaad)- Zout en Peper.- ½ eetl. Bloem.- ½ geklutst ei.- zonnebloemolie.Bereidingswijze:- Bak het gehakt in de pan.- Voeg fijn gehakte knoflook, rode peper en champignons hieraan toe.- Voeg daarna de ketoembar, bloem, perper en zout hieraan toe.- Mix alles goed door elkaar en voeg op het laatst de sambal toe.- Vulling laten afkoelen terwijl de loempia/pangsitvellen ontdooien.- Snij de loempia/pangsitvellen in stukken van 10 cm bij 15 cm.- Schep met een theelepel het gehakt op de smalle zijde van de vellen ongeveer 1 cm vanaf de rand.- Leg het gehakt neer als een worstje.- Vouw de lange zijkanten naar binnen over het gehakt heen en rol je alles tot een mooi pakketje.- Pakketjes sluit je af met wat geklutst ei.- De rolletjes kan je frituren, 2 min op 185 graden.- Je kan ze ook invriezen als je wat over hebt.- Pittigheid bepaal je zelf door de peper en de sambal.
Eierbal.
Appelflap met bladerdeegvoor 4 stuks
Kaas-ui rolletjes
Croissant krans met gehakt
Kaasstengels recht
Kaasstengels gedraaidWie kent ze nou niet? Vaak krijgen kinderen er één bij de bakker. Een kaasstengel is een heerlijke snack met relatief weinig calorieën. Toch worden ze vrijwel nooit zelf gemaakt en dat terwijl ze heel gemakkelijk te maken zijn in zeer korte tijd. Bekijk snel dit recept.Ingrediënten:- bladerdeeg– Parmezaanse kaas ( of andere kaas naar keuze)– Dijon mosterd– Rozemarijn(optioneel)– Klein beetje zeezoutBereiding:- Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg vervolgens wat bakpapier neer en leg hier bladerdeeg op. Voor het beste resultaat kan je een paar vellen aan elkaar vast maken.- Smeer 1 helft in met een dun laagje dijon mosterd(dit is optioneel maar erg lekker). Snij vervolgens de rozemarijn fijn en doe dit er overheen. - Doe er nu wat geraspte kaas overheen. Hier kan je eventueel ook nog wat zeezout bij doen.- Vouw nu het bladerdeeg dicht. Rol dit voorzichtig dicht.- Smeer de bovenkant in met een geklopt eitje.- Snij nu het deeg in dunne stroken met een pizzasnijder of een scherp mes.- Pak nu beide uiteinden en draai elke kant een andere richting op.- Bak nu de stengels voor ongeveer 20 minuten op 180 graden in de oven tot ze goudbruin zijn.Laat de stengels afkoelen voordat je ze serveert. Smullen!!
Bladerdeeg met knakworst,
Mini Pizza's van Bladerdeeg,