Pizza Stokbrood
Pizza Stokbrood
Pizza Stokbrood
Naanbroodpizza met salamiBenodigdheden:- Naanbrood- gekruide passata- Salami- Kruiden ( oregano, Italiaanse kruiden)- Champigons- Geraspte kaasBereidingswijze:- Oven voorverwarmen op 200 graden.- Doe op het naanbrood de passata.- Doe hierop de plakjes salami.- Nu wat geraspte kaas erover heen.- Nu doe je wat oregano en Italiaanse kruiden hierover heen. - Nu ongeveer 6 minuten in de oven.Variatietip:- i.p.v. salami kunt u ook cervelaatworst of ham nemen.- i.p.v. geraspte kaas kunt u mozzarella nemen. - i.p.v champignons kunt u ook kiezen voor olijven, cherrytomaatjes, rode ui.
Pizza broodIngrediënten:- Pizza Bladerdeeg- Pizza Saus- Salami- Geraspte kaas- Ham- Champignons- UiBereiding:- Verwarm je oven voor op 200 graden.- Laat het bladerdeeg ontdooien.- maak ondertussen je saus klaar.- Doe in het midden van je bladerdeeg een beetje saus.- Doe daarop wat geraspte kaas.- Nu maak je eerst aan beide zijkanten inkepingen. Hiermee ga je straks je pizza dicht vlechten.- Leg op de geraspte kaas je beleg voor de pizza.- Doe hierna nog een beetje geraspte kaas op je beleg.- Vouw nu om en om je pizza dicht zodat je een vlecht idee krijgt.- Leg nu je pizza broodje in het midden van de oven en laat deze voor een 15 tot 20 min liggen
Mini Pizza's van Bladerdeeg,
Pizza Deeg.Mix voor Pizzabodem.Benodigdheden :- (2 ronde pizza's of 1 plaatpizza)- 1 pak mix voor pizzabodem- 250ml koud water 2 eetlepels olijfolieof maak zelf het deeg eens gebruik hiervoor het volgende: - 500 gram tarwebloem of patentbloem - 250 ml koud water - 2 eetlepels zonnebloem olie - instant gist 6 tot 8 gram - Zout 10 gramPersoonlijk: Ik maak altijd extra deeg en dat vries ik dan in voor de eerst volgende keer, 2 of 4 deegbollen van het zelfde gewicht meestal tussen 250 en 260 gram aan deeg is voldoende voor je pizzabodem.Ontdooi tip: Haal in de morgen vast het deeg uit de vriezer mocht je het in de avonds gaan eten dan kan het rustig ontdooien.Bereidingswijze:- Doe de mix voor pizzabodem in een kom en voeg het water en de olijfolie toe.- Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.- Kneed het deeg met de handen nogmaals goed door en verdeel in je hoeveelheid bollen- Leg het deeg in het midden van de bakplaat en bestrooi het met wat bloem.- Rol het deeg uit.- Vorm een opstaand randje voor een iets knapperig korstje- Maak de pizza af met tomatensaus en ingrediënten naar eigen keuze.- Verwarm de oven voor op 210 graden- Bestrooi de pizza met geraspte kaas en pizza kruiden.Bakken:- Plaats de bakplaat iets onder het midden van uw oven.- Bak de pizza in ca. 12 minuten gaar.
Benodigdheden Pizza Saus: - 1 blikje met gepureerde tomatensap - 1 blikje tomatenpuree - beetje knoflook (na eigen smaak) - Italiaanse tuinkruiden (na eigen smaak) - Oregano (na eigen smaak) - 2 eetlepels waterBereidingswijze Saus:- Pak een ondiepe kom waar je alleen de tomatenpuree in doet,- voeg hier 2 eetlepels water aan toe, klop dit gedurende 1 minuut goed door elkaar doe de gepureerde tomatensap- Voeg vervolgens uw kruiden naar smaak toe, en klop het geheel nogmaals goed door 2 minuten.- Dit doe ik met een bewuste keuze je heb nog een hoop tomatensaus over, giet dit vervolgens door een trechtertje in ijsblokzakje als deze vol is (best een werkje ;) ) knoop deze dicht door er een boterhammen zakje omheen en vries deze in. Ontdooi tip: haal 5 blokjes per pizza eruit de ochtend als je het in de avond wil eten roer even door voor gebruik