Pizza Deeg

Pizza Deeg.

Mix voor Pizzabodem.

Benodigdheden :
- (2 ronde pizza's of 1 plaatpizza)
- 1 pak mix voor pizzabodem
- 250ml koud water 2 eetlepels olijfolie

of maak zelf het deeg eens gebruik hiervoor het volgende:

 -   500 gram tarwebloem of patentbloem
 -   250 ml koud water
 -   2 eetlepels zonnebloem olie
 -   instant gist 6 tot 8 gram
 -   Zout 10 gram

Persoonlijk: Ik maak altijd extra deeg en dat vries ik dan in voor de eerst volgende keer, 2 of 4 deegbollen van het zelfde gewicht meestal tussen 250 en 260 gram aan deeg is voldoende voor je pizzabodem.

Ontdooi tip: Haal in de morgen vast het deeg uit de vriezer mocht je het in de avonds gaan eten dan kan het rustig ontdooien.

Bereidingswijze:
- Doe de mix voor pizzabodem in een kom en voeg het water en de olijfolie toe.
- Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.
- Kneed het deeg met de handen nogmaals goed door en verdeel in je hoeveelheid bollen
- Leg het deeg in het midden van de bakplaat en bestrooi het met wat bloem.
- Rol het deeg uit.
- Vorm een opstaand randje voor een iets knapperig korstje
- Maak de pizza af met tomatensaus en ingrediënten naar eigen keuze.
- Verwarm de oven voor op 210 graden
- Bestrooi de pizza met geraspte kaas en pizza kruiden.

Bakken:
- Plaats de bakplaat iets onder het midden van uw oven.
- Bak de pizza in ca. 12 minuten gaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.