Surinaamse Spaghetti
Surinaamse Spaghetti.Met dank aan Francesca Kookt: https://www.facebook.com/FrancescaKookt/Benodigdheden:- 500 Gram Spaghetti.- 3 Surinaamse maggi blokjes.- 1 Ui.- 2 Teentjes knoflook.- 300 Gram Kippendijtjes of kipfilet.- Zonnebloemolie.- ½ Theel. Zwarte Peper.- ½ Theel. 5 Spices Poeder.- 1 Theel. Tomatenpuree.- 6 Eetl. Zoute Ketjap/Sojasaus.- 3 Eetl. Zoete KetjapEventueel toevoegen naar eigen smaak:- 4 Takjes verse selderij.- 1 Stukje Gember van 2 cm.Bereidingswijze:- Water koken met 2 maggiblokjes en de spaghetti.- Knoflook en de ui fijnsnijden.- Kip snijden.- ½ Eetl. Zonnebloemolie over de afgegoten spaghetti doen, voeg hier ook 1 eetl. Zoete en 1 eetl. Zoute ketjap aan toe en roer dit goed door.- Wok pakken en deze verhitten met 1 Eetl. Zonnebloemolie..- Ui en de knoflook 1 min fruiten.- Voeg 1 maggiblokje, zwarte peper, 5 spices poeder, stukje gember en een klein scheutje water aan toe.- Bak dit ongeveer 2 min.- Voeg hier de kip aan toe. (medium hoog vuur).- Voeg de tomaten puree toe.- Zet het vuur laag en voeg 4 eetl. Zoute en 1 eetl. Zoute ketjap aan toe.- Spaghetti toevoegen in de wok en goed omroeren.- Grove selderij toevoegen.