Pasta / Rijst Gerechten

Surinaamse Spaghetti

Surinaamse Spaghetti.Met dank aan Francesca Kookt: https://www.facebook.com/FrancescaKookt/Benodigdheden:- 500 Gram Spaghetti.- 3 Surinaamse maggi blokjes.- 1 Ui.- 2 Teentjes knoflook.- 300 Gram Kippendijtjes of kipfilet.- Zonnebloemolie.- ½ Theel. Zwarte Peper.- ½ Theel. 5 Spices Poeder.- 1 Theel. Tomatenpuree.- 6 Eetl. Zoute Ketjap/Sojasaus.- 3 Eetl. Zoete KetjapEventueel toevoegen naar eigen smaak:- 4 Takjes verse selderij.- 1 Stukje Gember van 2 cm.Bereidingswijze:- Water koken met 2 maggiblokjes en de spaghetti.- Knoflook en de ui fijnsnijden.- Kip snijden.- ½ Eetl. Zonnebloemolie over de afgegoten spaghetti doen, voeg hier ook 1 eetl. Zoete en 1 eetl. Zoute ketjap aan toe en roer dit goed door.- Wok pakken en deze verhitten met 1 Eetl. Zonnebloemolie..- Ui en de knoflook 1 min fruiten.- Voeg 1 maggiblokje, zwarte peper, 5 spices poeder, stukje gember en een klein scheutje water aan toe.- Bak dit ongeveer 2 min.- Voeg hier de kip aan toe. (medium hoog vuur).- Voeg de tomaten puree toe.- Zet het vuur laag en voeg 4 eetl. Zoute en 1 eetl. Zoute ketjap aan toe.- Spaghetti toevoegen in de wok en goed omroeren.- Grove selderij toevoegen.

Lees meer »

Snelle Nasi Goreng

Snelle Nasi Goreng4 personen - 25 minuten.Benodigdheden: -   400 gr snelkookrijst -   2 duo pakjes saté ajam (diepvries, a 6 stokjes) -   500 gr prei -   1 rode paprika -   1 ui -   wortel snippers -   4 eetlepels zonnebloemolie -   1 doosje boemboe voor nasi goreng -   1 pot atjar tjampoer ( 200gr) -   1 zak kroepoek -   4 eierenBereidingswijze: -   Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing. -   intussen kan je de saté laten ontdooien en deze in een pan doen, wij doen er een beetje sate saus (Jumbo Satesaus die je aan moet mengen met water of melk.) bij en een scheutje sambal voor de smaak.-  Prei, ui, paprika en wortels fijnmaken.-  In de wok of braadpan even de olie verhitten en voeg hier de groeten aan toe.-  Bak dit ongeveer een 3 minuten.-  Boemboe (voor nasi goreng) toevoegen en al roerend 3 minuten meebakken.-  Je gekookte rijst door de groente heen scheppen.-  Nu moet je de nasi door en door warm laten worden.-  Serveer dit op een bord samen met je gebakken ei, sate, atjar en kroepoek.

Lees meer »

Kip Boursin

Kip BoursinBenodigdheden:-    Vlinder, penne pasta-    Boursin ( voor bakken en braden)-    Kip filet-    Geraspte wortel-    Taugé-    Paprika-    Ui-    Geraspte kaas.Bereidingswijze:-    Kook de pasta in de pan zoals op de verpakking staat.-    Snipper de ui fijn.-    Snijd de kipfilet in blokjes.-    Bak de ui in de pan op en gooi hierbij de kipfilet blokjes, bak de kip tot gaar is.-    Voeg hieraan de overige groente toe.-    Als alles gaar is kan je de boursin hieraan toevoegen. (3 a 4 min)-    Laat dit even sudderen en voeg daarna de vlinder pasta eraan toe.-    Laat dit geheel even staan.Variatie tip:-    Je kan hieraan nog Geraspte of Parmezaanse kaas toevoegen.

Lees meer »

Tomatensoep met Macaroni

Tomatensoep met macaroniBenodigdheden:- 1 pot basis soep (tomaten)- 1 Ui Gesnipperd.- Potje tomatenpuree- Kruiden (paprika, kerrie, zwarte peper, witte peper, knoflook)- Macaroni- Plakjes ham of smag- Geraspte kaasEventueel naar smaak toe te voegen.- Indien je van pittig houd, voeg dan wat chili kruiden en Cayennapeper toe. Bereidingswijze:- Doe de pot basis soep in de pan en voeg hier 3 en halve pot water aan toe. - Doe nu het potje tomatenpuree toevoegen aan de soep.- Nu doe ik altijd een "zooi" kruiden toevoegen zoals hierboven beschreven. Naar smaak zelf te bepalen hoeveel je toevoegt.- Roer de soep goed door, laat zachtjes koken. - Nu voeg ik de gesnipperde ui toe. - Blijf regelmatig de soep doorroeren. 

Lees meer »

Oven "Pasta" / "Rijst"

Pizzaschotel

PizzaschotelBereiding voor 4  personen.Benodigdheden:- Pasta naar keuze 500 gram- Salami 200 gram (aan 1 stuk)- Gekruide Passata 800 gram- Geraspte kaasBereidingswijze:- Oven voorverwarmen op 200 graden.- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.- Verdeel de penne over de bodem van de ovenschaal, giet hier de passata over heen. - Snijd de salami in dunnen plakjes.- Verdeel deze over de penne en passata in de schaal. - Doe hier overheen de geraspte kaas. - Zet dit ongeveer een 20 minuten in de oven. Variatietip:- U kunt zelf de pasta bepalen.- i.p.v. salami kunt u ook cervelaatworst of ham nemen.- i.p.v. geraspte kaas kunt u mozzarella nemen. 

Lees meer »

Pastaschotel met broccoli

Pastaschotel met broccoliBereiding voor 4  personen.Benodigdheden:- Pasta naar keuze 500 gram- Gehakt ongeveer 350 gram- Broccoli 1 stronk- Kruidenroomkaas 250 gram- Kruiden (paprika, kerrie, knoflook)- Geraspte kaasBereidingswijze:- Oven voorverwarmen op 175 graden.- Rul het gehakt met de kruiden in de koekenpan.- Kook de pasta zoals op de verpakking staat.- Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze beetgaar.- Schep de kruidenroomkaas, de broccoli en de paste door elkaar heen. - Verdeel dit in de ovenschaal.- Bestrooi met de geraspte kaas.- Zet dit ongeveer een 10 tot 15 minuten in de oven.Variatietip:- U kunt zelf de pasta bepalen.- neem geraspte kaas of Parmezaanse kaas.- i.p.v. gehakt, kunt u ook kip nemen.

Lees meer »

Pasta schelpen uit de oven

Pasta Schelpen uit de OvenBenodigdheden:- 1 pak Bertolli Pastaschelpen Bolognese- 1 courgette- 1 rode paprika- 1 bol mozzarella of geraspte kaas.- zonnebloemolie- 300 gram rundergehakt- 1 tomatenblokjes in blikBereidingswijze:- Verwarm de oven voor tot 180 °C (hete lucht 170 °C).- Snijd de courgette en de paprika in stukjes. ( of groente naar keuze)- Kook de pastaschelpen in ruim water (zonder zout) in 12 min. gaar. Giet ze af en spoel ze na met koud water.- Meng de inhoud van het zakje kruidige besciamella (uit het Bertolli maaltijdpakket) met 150 ml water en schenk dit over de bodem van een ovenschaal.- Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak hierin de groenten 5 min.- Verdeel de gebakken groenten over de kruidige besciamella in de ovenschaal.- Bak in dezelfde pan het rundergehakt bruin en gaar.- Voeg de inhoud van het zakje tomatensaus uit het maaltijdpakket en de inhoud van het blik tomatenblokjes toe.- Breng het geheel aan de kook en laat het 1 à 2 min. zachtjes doorkoken.- Vul de pastaschelpen een voor een met de gehaktsaus en leg ze met de gevulde kant naar boven op de groenten in de ovenschaal.- Strooi over de gevulde pastaschelpen wat geraspte kaas.- Bak het gerecht in 20 min. gaar in het midden van de oven.- Verdeel de Pastaschelpen Bolognese met de groenten op de borden.Variaties:Dit gerecht is ook heerlijk met wortel en aubergine. Laat de courgette en paprika dan weg. Bestrooi het gerecht met geraspte Parmezaanse kaas.

Lees meer »

Griekse Pasticcio

Griekse PasticcioHOOFDGERECHT – 60 MINUTEN + 45 OVENTIJD – 4 PERSONEN **Griekse pastaschotel met laagjes van penne, kruidig gehakt en zelfgemaakte bechamelsausIngrediënten:- 500 gr rundergehakt- 1 ui- 100 ml witte droge wijn- ½ theel kaneel- ½ theel piment, gemalen- 300 ml tomatensaus- Paar takjes verse peterselie, fijngehakt- 120 gr geraspte Parmezaanse kaas- Peper en zout- 3 eetl paneermeel- 1 eetl olijfolie- 400 gr penne- 3 eiwitten (dooiers bewaren voor bechamelsaus)- 60 gr boter, in stukjesBechamelsaus:- 75 gr boter- 75 gr bloem- 500 ml melk- 3 eidooiers- Snufje nootmuskaatMaterialen:MixerBereiding:- Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan. Rul het gehakt hierin bruin. Snipper de ui en voeg toe aan het vlees. Giet de wijn erbij en laat 2 min koken. Voeg dan de tomatensaus, peterselie, kaneel, piment, peper en zout toe. Laat de gehaktsaus 15 min sudderen (zonder deksel).- Kook ondertussen de pasta met een beetje zout gaar en giet af. Voeg het paneermeel toe aan de gehaktsaus zodat er een dikke substantie ontstaat. Is de saus nog erg dun dan laat je hem even zachtjes koken en indikken. Mix de eiwitten stijf met een mixer en meng deze samen met 60 gr boter en 75 gr Parmezaanse kaas door de penne.- Verwarm de oven op 175 graden. Maak dan de bechamelsaus: Smelt de boter in een pannetje en voeg dan de bloem toe klop met een garde tot een roux. Laat 1 minuutje bakken en giet dan beetje bij beetje de melk erbij. Blijf met de garde roeren totdat de saus begint in te dikken. Klop dan de eidooiers er door en breng op smaak met een snufje nootmuskaat. Zorg er voor dat er geen klontjes in de saus komen en dat de saus niet aanbrand van onder.- Vet een ovenschaal in met een laagje olijfolie. Verdeel de helft van de het penne mengel over de bodem en druk zachtjes aan Verdeel het gehaktmengsel er over en druk deze ook zachtjes aan. Schep de andere helft van de penne er op en verdeel daarna de bechamelsaus gelijkmatig over de ovenschotel. Bestrooi met de overgebleven kaas en zet ongeveer 45 min in de oven.- Dit recept is vrij machtig en smaakt lekker met een frisse salade

Lees meer »