Surinaamse Spaghetti

Surinaamse Spaghetti.

Met dank aan Francesca Kookt: https://www.facebook.com/FrancescaKookt/

Benodigdheden:
- 500 Gram Spaghetti.
- 3 Surinaamse maggi blokjes.
- 1 Ui.
- 2 Teentjes knoflook.
- 300 Gram Kippendijtjes of kipfilet.
- Zonnebloemolie.
- ½ Theel. Zwarte Peper.
- ½ Theel. 5 Spices Poeder.
- 1 Theel. Tomatenpuree.
- 6 Eetl. Zoute Ketjap/Sojasaus.
- 3 Eetl. Zoete Ketjap

Eventueel toevoegen naar eigen smaak:
- 4 Takjes verse selderij.
- 1 Stukje Gember van 2 cm.

Bereidingswijze:
- Water koken met 2 maggiblokjes en de spaghetti.
- Knoflook en de ui fijnsnijden.
- Kip snijden.
- ½ Eetl. Zonnebloemolie over de afgegoten spaghetti doen, voeg hier ook 1 eetl. Zoete en 1 eetl. Zoute ketjap aan toe en roer dit goed door.
- Wok pakken en deze verhitten met 1 Eetl. Zonnebloemolie..
- Ui en de knoflook 1 min fruiten.
- Voeg 1 maggiblokje, zwarte peper, 5 spices poeder, stukje gember en een klein scheutje water aan toe.
- Bak dit ongeveer 2 min.
- Voeg hier de kip aan toe. (medium hoog vuur).
- Voeg de tomaten puree toe.
- Zet het vuur laag en voeg 4 eetl. Zoute en 1 eetl. Zoute ketjap aan toe.
- Spaghetti toevoegen in de wok en goed omroeren.
- Grove selderij toevoegen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.