Aardappel Gerechten


Patat of schijfjes

Zelf patat of aardappelschijfjes maken en bakkenVoor 2 personenBenodigdheden:- Aardappels (ongeveer 800 tot 900 gr)- Groot keukenmes of een patatsnijderBereidingswijze Patat:- Schil de aardappel.- Snijd deze in plakjes van ongeveer een halve cm tot een cm.- Deze plakjes snijd je weer in reepjes zodat je patat krijgt.- Doe de vers gesneden patat in een vergiet en spoel deze af onder de kraan met koud water zodat het zetmeel eraf gaat.- Droog de patat af in een theedoek.Bereidingswijze Aardappelschijfjes:- Schil de aardappel.- Snijd deze in plakjes van ongeveer een halve cm.- Doe de vers gesneden schijfjes in een vergiet en spoel deze af onder de kraan met koud water zodat het zetmeel eraf gaat.- Droog de schijfjes af in een theedoek.- Verwarm je frituurpan tot 160 graden.- Bak je patat ongeveer 5 min voor.- Haal het netje met de voorgebakken patat omhoog.- Verwarm je frituurpan verder tot 180 graden.- Bak je patat verder tot het een mooie kleur heeft.

Lees meer »

Hasselback Aardappels

Hasselback aardappelsVoorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15minDe oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.Ingrediënten:- Porties: 4- 4 grote (250 gr) aardappelen- 2 eetlepels boter, gesmolten- zout en peper naar smaak- 2 eetlepels fijn geraspte Pecorino Romano- 1 eetlepel paneermeelBereidingswijze:- De aardappels schillen en in en kom koud water leggen.- Leg een aardappel in een grote houten of metalen lepel.- Maak met een scherp mes inkepingen in de aardappel, ongeveer 3-6 mm van elkaar af, maar snij de aardappelen niet helemaal door (de lepel houdt als het goed is je mes tegen).- Leg de aardappel weer in koud water en herhaal met de andere aardappels.- Als alle aardappels ingesneden zijn met de gesneden kant naar boven in een ondiepe ovenschaal of kleine braadslee leggen.- De helft van de boter erover verspreiden en op smaak brengen met zout en peper.- 35-40 minuten in de voorverwarmde oven bakken.- Uit de oven halen en resterende boter erover verdelen.- Strooi kaas en paneermeel over de aardappels en nog wat zout en peper.- Terugleggen in de oven en nogmaals 20 minuten bakken tot de aardappels mooi bruin zijn.

Lees meer »

Aardappel partjes uit de oven

Aardappelpartjes of Blokjes uit de oven.Voor 2 personen.Bereidingstijd: 30 min.Benodigdheden:- Aardappels ongeveer 800gr- peper en zout- paprika en kerrie kruiden.- Sambal- Oregano en Italiaanse kruiden.- ZonnebloemolieBereidingswijze:- Verwarm de oven voor op ongeveer 210 graden.- Schil de aardappels.- Snijd deze in partjes of blokjes.- Spoel ze onder de kraam af en droog ze af in een theedoek.- Vet je ovenschaal in met boter of olie.- Doe de partjes of blokjes in de ovenschaal en strooi hierover de zonnebloemolie en kruiden.- Meng met je handen de kruiden en de Partjes door elkaar heen.- Zet de schaal in het midden van de oven en zet de timer op 30 min en draai je oven terug naar 200 graden.- Stel de tijd in op 8 min en roer met een spatel de aardappel partjes om.- Herhaal dit ongeveer 3 keer.Variatietip:- Strooi bij de laatste 8 min geraspte kaas over de aardappelpartjes heen.- Gebruik kruiden naar keuze en smaak.- Lekker combineerbaar met een Pangasfilet en Frisse sla.

Lees meer »

Aardappel Anders

Aardappel AndersBenodigdheden:- 1 pot aardappel anders- Aardappelschijfjes.- Aardappel kruiden- Sperziebonen ( of groente naar keuze)- 300 gram gehakt- Kruiden (paprika, kerrie, zwarte peper, witte peper, knoflook)- Geraspte kaas.Eventueel naar smaak toe te voegen.- Indien je van pittig houd, voeg dan wat chili kruiden en Cayennapeper toe. Bereidingswijze:- Bak de aardappelschijfjes in de koekenpan op met de aardappelkruiden.- Verwarm de oven voor op 200 graden.- Rul het gehakt met kruiden naar smaak. - Als het gehakt klaar is, voeg dan de sperziebonen toe. - Als de aardappelschijfjes klaar zijn, doe dan een laag op de bodem van je ovenschaal.- Hier overheen doe je het gehaktmengsel met de sperziebonen. - Doe nu een kwart van de pot saus van de aardappelanders hier overheen. - Nu doe je de laatste aardappelschijfjes over het gehakt mengsel.- Nu doe je de rest van de saus eroverheen. - Strooi nu wat geraspte kaas eroverheen. - Nu mag de schaal voor 30 minuten in de oven.Eet smakelijk!

Lees meer »