Zelf patat of aardappelschijfjes maken en bakken
Voor 2 personen
Benodigdheden:
- Aardappels (ongeveer 800 tot 900 gr)
- Groot keukenmes of een patatsnijder
Bereidingswijze Patat:
- Schil de aardappel.
- Snijd deze in plakjes van ongeveer een halve cm tot een cm.
- Deze plakjes snijd je weer in reepjes zodat je patat krijgt.
- Doe de vers gesneden patat in een vergiet en spoel deze af onder de kraan met koud water zodat het zetmeel eraf gaat.
- Droog de patat af in een theedoek.
Bereidingswijze Aardappelschijfjes:
- Schil de aardappel.
- Snijd deze in plakjes van ongeveer een halve cm.
- Doe de vers gesneden schijfjes in een vergiet en spoel deze af onder de kraan met koud water zodat het zetmeel eraf gaat.
- Droog de schijfjes af in een theedoek.
- Verwarm je frituurpan tot 160 graden.
- Bak je patat ongeveer 5 min voor.
- Haal het netje met de voorgebakken patat omhoog.
- Verwarm je frituurpan verder tot 180 graden.
- Bak je patat verder tot het een mooie kleur heeft.
Patat of schijfjes
« Hasselback Aardappels Aardappeltoefjes »
Reactie plaatsen
Reacties