Brood Gerechten

Kaiser Broodjes

Dit recept hebben wij van een andere site gehaald om dit zelf te proberen.Duitse harde Kaiser broodjesvoorbereiding 20 min en bereidingstijd 1uur 20minIngrediënten Porties: 6230 ml lauwwarm water4 gr gist8 gr suiker450 gr bloem2 eieren, apart te verwerken25 gr zachte boter6 gr zoutBereidingswijze Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur 20min1. Laat de gist oplossen in het lauwwarme water, samen met de suiker. Laat 10 minuten staan tot het gaat schuimen.2. Meng bloem, gistmengsel, 1 ei en boter samen in een kom totdat er geen droge stukjes meer tussen zitten en laat 10 minuten staan.3. Voeg zout toe en kneed in 5 minuten tot een soepel deeg. Vet een kom in met een beetje olie, leg de deegbal erin, en rol de deegbal even door de olie. Dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat de deegbal ong. 1 uur in de kom rijzen.4. Bestuif een werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 6 stukken. Rol elk stuk deeg tot een bal, bedek ze met een theedoek en laat ze 15 minuten rijzen.5. Je kunt de Kaiser broodjes nu induwen met een speciale stempel voor Kaiser broodjes. Heb je dit plastic apparaatje niet, dan kun je ook elke bal uitrollen tot een lange sliert. Leg in het midden van de sliert een losse knoop en wikkel de uiteinden steeds door de knoop heen. Zie de tip hieronder voor meer informatie.6. Leg de broodjes op een bakplaat en laat ze weer rijzen, ong. 30 minuten, tot ze in volume zijn verdubbeld.7. Verwarm ondertussen de oven voor op 200-220°C.8. Klop 1 ei los en bestrijk de broodjes ermee. Bak de broodjes in ong. 15 minuten goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen.Tip:Na het vormen en de tweede rijs, smeer de bovenkant in met losgeklopt ei,bestrooi met maanzaad, sesam of zonnebloempitten voor het bakken van de broodjes .

Lees meer »

Pistoletje met Kaas

Pistoletje met Kaas uit de oven.2 personen.Benodigdheden:- Pistoletjes- Geraspte Kaas.- Oregano of Italiaanse kruiden.- Peper en Zout.Bereidingswijze:- Verwarm de oven voor op 210 graden.- Snijd de pistolet in de lengte doormidden.- Strooi hier geraspte kaas overheen.- Voeg hierboven op de gewenste kruiden toe.- Leg de broodjes op een rooster en doe ze in het midden van de oven.- Zet de oven terug naar 200 graden en bak de broodjes ongeveer 6 min af.

Lees meer »

Getoerd gerezen deeg voor Croissants

Dit Is een recept wat wij van een andere site hebben gehaald en zelf geprobeerd hebben.Getoerd gerezen deeg.Receptuur voor getoerd gerezen deeg zoals CroissantsHier een mooi receptuur, voor getoerd en gerezen deeg wat ik zelf heb geprobeerd om croissants te maken op 30-01-2015 zie foto's in foto album van getoerd gerezen deeg. Hieronder het recept en de werkwijze als je die hanteert moet goed komen!!  bij vragen twijfel niet en stel ze gerust!!Benodigde ingrediënten voor het maken van twintig stuks:- 250 gram roomboter- 500 bloem voor korstdeeg (vooraf gekoeld in de diepvries) (verkrijgbaar bij de molen)- 300 gram koud water (uit de koelkast)- 30 gram verse gist  of 12 gram instant gist- 15 gram kristalsuiker- 15 gram boter- 10 gram zout- 1 los geklopt ei om te bestrijkenWerkwijze:- Zet eerst al het materiaal klaar en weeg dan de grondstoffen af.- Vorm van de roomboter een vierkante plak van 1 cm dik en 20 bij 20 cm.- Kneed de andere ingrediënten kort tot een deeg. Rol het deeg rechthoekig (20 bij 40 cm) uit.- Leg de plak roomboter precies tot in de helft en vouw het deeg over de boter heen dicht.- Druk de randen rondom de boter aan.- Geef onmiddellijk na elkaar drie toeren van drie: (Als het deeg te plakkerig wordt door te warme en zachte boter kun je het deeg tussen elke toer een half uurtje in de koelkast leggen.)- Toer 1: Rol het deeg naar boven toe uit (dus niet in de breedte) tot een lap van 40 bij 60 cm (ongeveer 3 mm dik). Draai de deeglap een kwartslag zodat de lange zijde onderaan ligt. Vouw het deeg in drieën (naar links of naar rechts): vouw de rechterkant zodat je 2/3 van de lap bedekt en vouw daarna de linkerkant erover, zodat je een deeglap met drie laagjes hebt. Je hebt nu één toer van drie gegeven.- Roer 2: rol het deeg naar boven toe uit tot een lap van 40 bij 60 cm. Draai de deeglap een kwartslag. Vouw het deeg in drieën (dezelfde richting als daarnet): vouw de rechterkant zodat je 2/3 van de lap bedekt en vouw daarna de linkerkant erover, zodat je een deeglap met drie laagjes hebt. Je hebt nu een tweede toer van drie gegeven.- Toer 3: Rol het deeg naar boven toe uit tot een lap van 25 bij 55 cm. Draai de deeglap een kwartslag. Vouw het deeg in drieën (dezelfde richting): vouw de rechterkant zodat je 2/3 van de lap bedekt en vouw daarna de linkerkant erover, zodat je een deeglap met drie laagjes hebt. Je hebt nu de derde toer van drie gegeven.- Rol het deeg nu uit op 40 cm breedte en 60 cm lengte (ongeveer 3 mm dik)- Leg huishoudfolie over het deeg en laat het vijf minuten op je werkvlak rusten om terugtrekken tegen te gaan.- Verdeel het deeg in twee banden van 20 cm breed.- Verdeel nu beide helften in rechthoekige driehoeken met een basis van 12 cm.- Leg de driehoek met de lange zijde naar je toe en rol op, te beginnen met de lange zijde.- Plooi de croissants eventueel in hoefijzervorm. Als je ze wilt invriezen, moet je dat nu doen.- Bestrijk de croissants met losgeklopt ei.- Leg de croissants op een bakplaat bekleed met bakpapier met een tussenruimte van 10 cm, want de broodjes zullen nog rijzen.- Laat ze minstens 45 minuten rijzen op een warme en vochtige plaats tot ze zijn verdubbeld in volume.- Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius. (oven temperatuur iets verlagen naar 200 graden Celsius zodra je de croissants in de oven plaatst want ze waren aan de donkere kant)- Zet de croissants 15 minuten in de voorverwarmde oven. Kijk na tien minuten even of de croissantjes gelijkmatig bakken, Als dat niet zo is, kun je de bakplaat omdraaien.- Neem uit de oven en laat ze afkoelen.Als je de croissantjes had ingevroren, laten ontdooien en daarna verder gaan met de stappen waar je was gebleven.

Lees meer »

Bladerdeeg Gerechten

Kaasstengels gedraaid

Kaasstengels gedraaidWie kent ze nou niet? Vaak krijgen kinderen er één bij de bakker. Een kaasstengel is een heerlijke snack met relatief weinig calorieën. Toch worden ze vrijwel nooit zelf gemaakt en dat terwijl ze heel gemakkelijk te maken zijn in zeer korte tijd. Bekijk snel dit recept.Ingrediënten:- bladerdeeg– Parmezaanse kaas ( of andere kaas naar keuze)– Dijon mosterd– Rozemarijn(optioneel)– Klein beetje zeezoutBereiding:-   Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg vervolgens wat bakpapier neer en leg hier bladerdeeg op. Voor het beste resultaat kan je een paar vellen aan elkaar vast maken.-   Smeer 1 helft in met een dun laagje dijon mosterd(dit is optioneel maar erg lekker). Snij vervolgens de rozemarijn fijn en doe dit er overheen. -  Doe er nu wat geraspte kaas overheen. Hier kan je eventueel ook nog wat zeezout bij doen.-   Vouw nu het bladerdeeg dicht. Rol dit voorzichtig dicht.-   Smeer de bovenkant in met een geklopt eitje.-   Snij nu het deeg in dunne stroken met een pizzasnijder of een scherp mes.-   Pak nu beide uiteinden en draai elke kant een andere richting op.-   Bak nu de stengels voor ongeveer 20 minuten op 180 graden in de oven tot ze goudbruin zijn.Laat de stengels afkoelen voordat je ze serveert. Smullen!!

Lees meer »