Kaiser Broodjes

Dit recept hebben wij van een andere site gehaald om dit zelf te proberen.

Duitse harde Kaiser broodjes
voorbereiding 20 min en bereidingstijd 1uur 20min

Ingrediënten Porties: 6
230 ml lauwwarm water
4 gr gist
8 gr suiker
450 gr bloem
2 eieren, apart te verwerken
25 gr zachte boter
6 gr zout

Bereidingswijze Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur 20min

1. Laat de gist oplossen in het lauwwarme water, samen met de suiker. Laat 10 minuten staan tot het gaat schuimen.

2. Meng bloem, gistmengsel, 1 ei en boter samen in een kom totdat er geen droge stukjes meer tussen zitten en laat 10 minuten staan.

3. Voeg zout toe en kneed in 5 minuten tot een soepel deeg. Vet een kom in met een beetje olie, leg de deegbal erin, en rol de deegbal even door de olie. Dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat de deegbal ong. 1 uur in de kom rijzen.

4. Bestuif een werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 6 stukken. Rol elk stuk deeg tot een bal, bedek ze met een theedoek en laat ze 15 minuten rijzen.

5. Je kunt de Kaiser broodjes nu induwen met een speciale stempel voor Kaiser broodjes. Heb je dit plastic apparaatje niet, dan kun je ook elke bal uitrollen tot een lange sliert. Leg in het midden van de sliert een losse knoop en wikkel de uiteinden steeds door de knoop heen. Zie de tip hieronder voor meer informatie.

6. Leg de broodjes op een bakplaat en laat ze weer rijzen, ong. 30 minuten, tot ze in volume zijn verdubbeld.

7. Verwarm ondertussen de oven voor op 200-220°C.

8. Klop 1 ei los en bestrijk de broodjes ermee. Bak de broodjes in ong. 15 minuten goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen.

Tip:
Na het vormen en de tweede rijs, smeer de bovenkant in met losgeklopt ei,
bestrooi met maanzaad, sesam of zonnebloempitten voor het bakken van de broodjes .

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.