Dit recept hebben wij van een andere site gehaald om dit zelf te proberen.
Wit brood in 30 minuten
voorbereiding 5 min en bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten 1 brood:
- 375 gr tarwebloem of volkorenmeel
- 6 gr fijn keukenzout
- 6 gr zuiveringszout of dubbelkoolzure soda / baking soda (allemaal hetzelfde, verkrijgbaar in de supermarkt bij de bakproducten)
- 370 ml karnemelk
- 1 kleine vorm (ca 18/20 cm), ingevet of 1 bakplaat met een vel bakpapier
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200C (hetelucht).
Zo bak je brood
- Meng in een kom de bloem, zout en zuiveringszout. Even met een garde doorroeren zodat het goed gemengd is. Voeg de karnemelk toe en meng het geheel met een spatel of je handen even door elkaar. Niet lang mengen (dan verpruts je het deeg)! Als het zo ongeveer door elkaar zit is het goed. Het deeg is ruw en klonterig, dat hoort zo.
- Bestuif een werkblad met 2 a 3 el bloem. Leg je deeg erop en maak er een beetje een bal van (zachtjes). Rol goed door de bloem. Leg in de vorm of op de bakplaat. Snijd de bovenkant kruislings in.
- Bak het deeg ca. 30 minuten in de oven*. Haal het brood eruit en draai het om. Klop op de onderkant. Als het hol klinkt is het brood goed, anders nog een paar minuten in de oven leggen.
- Laat het brood op een rooster afkoelen.
*(bak je zonder vorm dan waarschijnlijk een paar minuten korter)
Voor meer tips bekijk de volgende website: https://itsnotaboutcooking.nl/cook/eigen-gebakken-brood-in-30-minuten/
Reactie plaatsen
Reacties