Appelflap met bladerdeeg
voor 4 stuks
Ingrediënten:
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 appel
- 3 theelepels suiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 eieren
Variatietip:
- Handje rozijnen
- Walnoten of hazelnoten
- Serveren met poedersuiker
Bereiding:
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.
- Meng de appel met de kaneel, suiker en eventueel rozijnen/noten.
- Rol het bladerdeeg uit op een snijplank.
- Snijd uit alle hoekjes een klein rechthoekje en snijd boven en beneden reepjes van het bladerdeeg.
- Vervolgens verdeel je het appelmengsel over het midden van het bladerdeeg.
- Vouw vervolgens het stukje bladerdeeg in het midden naar binnen. Vervolgens kun je om en om de reepjes bladerdeeg naar binnen vouwen.
- Als de appelflap klaar is, smeer je hem in met een beetje ei.
- Zet de appelflappen voor ongeveer 20 minuten in de oven totdat hij mooi bruin is.
- Serveer de appelflap met een beetje poedersuiker en smullen maar.
Reactie plaatsen
Reacties