Knoflookbrood uit de oven
- 6 personen
- 10 min. bereidingstijd - 70 min. oventijd
Benodigdheden:
- 2 bollen knoflook
- 125 gr zachte boter
- snuf peper en zout
- tl chilipoeder
- geraspte kaas
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd van allebei de bollen knoflook de puntjes van de tenen eraf.
- Leg de knoflookbollen dan op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met een beetje olijfolie.
- Vouw het folie dicht en leg vervolgens een uur in de oven.
- Haal ondertussen de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Als de knoflook bijna uit de oven kan, strooi je vast wat peper, zout en chilipoeder over de boter.
- (Indien je gebruik maakt van de variatietip. Snijd de basilicum fijn en meng dan door de boter).
- Haal de knoflook uit de oven en knijp de knoflookbollen uit boven de boter.
- Roer de knoflook dan door de boter.
- Snijd het brood over de lengte doormidden en besmeer met knoflookboter.
- Strooi wat geraspte kaas erover en bak het brood nog circa 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en het brood mooi goudbruin is.
Variatietips
- 5 blaadjes verse basilicum
Reactie plaatsen
Reacties