Knoflookbrood uit de oven

Knoflookbrood uit de oven

-   6 personen
- 10 min. bereidingstijd - 70 min. oventijd

Benodigdheden:

  • 2 bollen knoflook
  • 125 gr zachte boter
  • snuf peper en zout
  • tl chilipoeder
  • geraspte kaas


Bereidingswijze:
-  Verwarm de oven voor op 200 graden.
-  Snijd van allebei de bollen knoflook de puntjes van de tenen eraf.
-  Leg de knoflookbollen dan op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met een beetje olijfolie.
-  Vouw het folie dicht en leg vervolgens een uur in de oven.
-  Haal ondertussen de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

-  Als de knoflook bijna uit de oven kan, strooi je vast wat peper, zout en chilipoeder over de boter.
(Indien je gebruik maakt van de variatietip. Snijd de basilicum fijn en meng dan door de boter).
-  Haal de knoflook uit de oven en knijp de knoflookbollen uit boven de boter.
-  Roer de knoflook dan door de boter.
-  Snijd het brood over de lengte doormidden en besmeer met knoflookboter.
-  Strooi wat geraspte kaas erover en bak het brood nog circa 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en het brood mooi goudbruin is.

Variatietips

  • 5 blaadjes verse basilicum

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.