Kaasstengels gedraaid
Wie kent ze nou niet? Vaak krijgen kinderen er één bij de bakker. Een kaasstengel is een heerlijke snack met relatief weinig calorieën. Toch worden ze vrijwel nooit zelf gemaakt en dat terwijl ze heel gemakkelijk te maken zijn in zeer korte tijd. Bekijk snel dit recept.
Ingrediënten:
- bladerdeeg
– Parmezaanse kaas ( of andere kaas naar keuze)
– Dijon mosterd
– Rozemarijn(optioneel)
– Klein beetje zeezout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg vervolgens wat bakpapier neer en leg hier bladerdeeg op. Voor het beste resultaat kan je een paar vellen aan elkaar vast maken.
- Smeer 1 helft in met een dun laagje dijon mosterd(dit is optioneel maar erg lekker). Snij vervolgens de rozemarijn fijn en doe dit er overheen.
- Doe er nu wat geraspte kaas overheen. Hier kan je eventueel ook nog wat zeezout bij doen.
- Vouw nu het bladerdeeg dicht. Rol dit voorzichtig dicht.
- Smeer de bovenkant in met een geklopt eitje.
- Snij nu het deeg in dunne stroken met een pizzasnijder of een scherp mes.
- Pak nu beide uiteinden en draai elke kant een andere richting op.
- Bak nu de stengels voor ongeveer 20 minuten op 180 graden in de oven tot ze goudbruin zijn.
Laat de stengels afkoelen voordat je ze serveert. Smullen!!
Kaasstengels gedraaid
« Bladerdeeg met Knakworst Kaasstengels recht »
Reactie plaatsen
Reacties