Hasselback aardappels
Voorbereiding: 20min › Bereiding: 55min › Klaar in:1uur15min
De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.
Ingrediënten:
- Porties: 4
- 4 grote (250 gr) aardappelen
- 2 eetlepels boter, gesmolten
- zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels fijn geraspte Pecorino Romano
- 1 eetlepel paneermeel
Bereidingswijze:
- De aardappels schillen en in en kom koud water leggen.
- Leg een aardappel in een grote houten of metalen lepel.
- Maak met een scherp mes inkepingen in de aardappel, ongeveer 3-6 mm van elkaar af, maar snij de aardappelen niet helemaal door (de lepel houdt als het goed is je mes tegen).
- Leg de aardappel weer in koud water en herhaal met de andere aardappels.
- Als alle aardappels ingesneden zijn met de gesneden kant naar boven in een ondiepe ovenschaal of kleine braadslee leggen.
- De helft van de boter erover verspreiden en op smaak brengen met zout en peper.
- 35-40 minuten in de voorverwarmde oven bakken.
- Uit de oven halen en resterende boter erover verdelen.
- Strooi kaas en paneermeel over de aardappels en nog wat zout en peper.
- Terugleggen in de oven en nogmaals 20 minuten bakken tot de aardappels mooi bruin zijn.
Variatietips:
Je kan ook stukjes spek tussen schijfjes van de aardappels doen.
Reactie plaatsen
Reacties