Burrito met gehakt en rijst
- 2 tot 3 personen.
- Oven op 200 graden.
Benodigdheden:
- 6 burrito's
- 300 gram gehakt
- 100 gram witte rijst
- 1 ui
- 1 blikje tomatenpuree
- Geraspte kaas
Bereidingswijze:
- Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking.
- Giet een klein scheutje olie in een pan en bak de gesnipperde ui een paar minuten.
- Doe het gehakt bij de ui in en rul dit, voeg naar smaak kruiden toe.
- Als het gehakt gaar is, kan de rijst en de tomatenpuree erbij. (Indien je gebruikt maakt van de variatietip kan je nu ook de tomaten, mais en kidneybonen erbij doen).
- Verwarm dit kort en zet dan het vuur uit.
- (Indien je gebruikt maakt van de variatietip kan je nu een wrap insmeren met crème fraiche).
- Schep wat van het gehaktmengsel erop en strooi daarna wat geraspte kaas erop.
- Rol de burrito op en maak op deze manier de andere burrito's.
- (Indien je gebruikt maakt van de variatietip kan je nu wat tomaten salsa op de bovenkant van de wraps smeren).
- Je kunt eventueel de geraspte kaas ook over de bovenkant van de wraps strooien en de wraps nog 10 minuten afbakken op 200 graden.
Variatietips:
- Je naar eigen smaak Tomaat, Mais en Kidneybonen toevoegen.
- Je kan crème fraiche op de wrap smeren voordat je het gehakt mengel hierop doet.
- Je kan tomaten salsa bovenop de wraps smeren voordat je ze in de oven doet.
Reactie plaatsen
Reacties