Pasta schelpen uit de oven

Pasta Schelpen uit de Oven

Benodigdheden:
- 1 pak Bertolli Pastaschelpen Bolognese
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 bol mozzarella of geraspte kaas.
- zonnebloemolie
- 300 gram rundergehakt
- 1 tomatenblokjes in blik

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor tot 180 °C (hete lucht 170 °C).
- Snijd de courgette en de paprika in stukjes. ( of groente naar keuze)
- Kook de pastaschelpen in ruim water (zonder zout) in 12 min. gaar. Giet ze af en spoel ze na met koud water.
- Meng de inhoud van het zakje kruidige besciamella (uit het Bertolli maaltijdpakket) met 150 ml water en schenk dit over de bodem van een ovenschaal.
- Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak hierin de groenten 5 min.
- Verdeel de gebakken groenten over de kruidige besciamella in de ovenschaal.
- Bak in dezelfde pan het rundergehakt bruin en gaar.
- Voeg de inhoud van het zakje tomatensaus uit het maaltijdpakket en de inhoud van het blik tomatenblokjes toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het 1 à 2 min. zachtjes doorkoken.
- Vul de pastaschelpen een voor een met de gehaktsaus en leg ze met de gevulde kant naar boven op de groenten in de ovenschaal.
- Strooi over de gevulde pastaschelpen wat geraspte kaas.
- Bak het gerecht in 20 min. gaar in het midden van de oven.
- Verdeel de Pastaschelpen Bolognese met de groenten op de borden.

Variaties:
Dit gerecht is ook heerlijk met wortel en aubergine. Laat de courgette en paprika dan weg. Bestrooi het gerecht met geraspte Parmezaanse kaas.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.