Pasta Schelpen uit de Oven
Benodigdheden:
- 1 pak Bertolli Pastaschelpen Bolognese
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 bol mozzarella of geraspte kaas.
- zonnebloemolie
- 300 gram rundergehakt
- 1 tomatenblokjes in blik
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor tot 180 °C (hete lucht 170 °C).
- Snijd de courgette en de paprika in stukjes. ( of groente naar keuze)
- Kook de pastaschelpen in ruim water (zonder zout) in 12 min. gaar. Giet ze af en spoel ze na met koud water.
- Meng de inhoud van het zakje kruidige besciamella (uit het Bertolli maaltijdpakket) met 150 ml water en schenk dit over de bodem van een ovenschaal.
- Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak hierin de groenten 5 min.
- Verdeel de gebakken groenten over de kruidige besciamella in de ovenschaal.
- Bak in dezelfde pan het rundergehakt bruin en gaar.
- Voeg de inhoud van het zakje tomatensaus uit het maaltijdpakket en de inhoud van het blik tomatenblokjes toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het 1 à 2 min. zachtjes doorkoken.
- Vul de pastaschelpen een voor een met de gehaktsaus en leg ze met de gevulde kant naar boven op de groenten in de ovenschaal.
- Strooi over de gevulde pastaschelpen wat geraspte kaas.
- Bak het gerecht in 20 min. gaar in het midden van de oven.
- Verdeel de Pastaschelpen Bolognese met de groenten op de borden.
Variaties:
Dit gerecht is ook heerlijk met wortel en aubergine. Laat de courgette en paprika dan weg. Bestrooi het gerecht met geraspte Parmezaanse kaas.
Pasta schelpen uit de oven
« Griekse Pasticcio Pastaschotel met broccoli »
Reactie plaatsen
Reacties