Immitatie Vlammetjes
Frituren: 2 min op 185 graden.
Benodigdheden:
- Pangsitvellen of Loempia Vellen.
- 200 gram Rundergehakt.
- 1 teentje Knoflook.
- 1 Rode Peper.
- Champignons
- ½ eetl. Sambal oelek.
- ½ eetl. Ketoembar (gemalen korianderzaad)
- Zout en Peper.
- ½ eetl. Bloem.
- ½ geklutst ei.
- zonnebloemolie.
Bereidingswijze:
- Bak het gehakt in de pan.
- Voeg fijn gehakte knoflook, rode peper en champignons hieraan toe.
- Voeg daarna de ketoembar, bloem, perper en zout hieraan toe.
- Mix alles goed door elkaar en voeg op het laatst de sambal toe.
- Vulling laten afkoelen terwijl de loempia/pangsitvellen ontdooien.
- Snij de loempia/pangsitvellen in stukken van 10 cm bij 15 cm.
- Schep met een theelepel het gehakt op de smalle zijde van de vellen ongeveer 1 cm vanaf de rand.
- Leg het gehakt neer als een worstje.
- Vouw de lange zijkanten naar binnen over het gehakt heen en rol je alles tot een mooi pakketje.
- Pakketjes sluit je af met wat geklutst ei.
- De rolletjes kan je frituren, 2 min op 185 graden.
- Je kan ze ook invriezen als je wat over hebt.
- Pittigheid bepaal je zelf door de peper en de sambal.
Imitatie Vlammetjes
« Eierbal Zelfgemaakte shoarmarol »
Reactie plaatsen
Reacties