Kruidige gehakt filodeeg rolletjes
Benodigdheden:
- ongeveer 15 vierkante vellen filodeeg
- 500 gram gehakt (rund of half-om-half)
- 3 knoflooktenen
- 1 ui
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 1 theelepel gemalen gember
- 1/2e theelepel gemalen koriander
- 1/2e theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen chili
- peper en zout naar smaak
- olijfolie
- ongeveer 100 gram roomboter
Bereidingswijze:
- Begin met het maken van de gehakt vulling, zodat deze afgekoeld is om te kunnen rollen. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan. Fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten voor je het gehakt toe gaat voegen.
- Bak dit nog enkele minuten langer en voeg dan kaneel, gember, koriander, komijn en chili toe. Breng op smaak met peper en zout en laat de vulling dan volledig afkoelen.
- Zorg dat het filodeeg ontdooid is en smelt de boter. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Besmeer een vierkante plak filodeeg met gesmolten boter en leg deze met een punt naar beneden voor je neer. Verdeel een flinke eetlepel gehaktvulling onderaan de plak en vouw de zijkanten naar binnen.
- Rol het filodeeg strak naar boven, het zal vanzelf vastplakken door de boter. Herhaal tot al het gehakt is gebruikt en leg alle rolletjes op een ovenplaat bekleed met bakpapier.
- Besmeer de bovenkant van alle rolletjes met gesmolten boter en bak deze mooi goudbruin en krokant in ongeveer 15 minuten, afhankelijk van je oven.
Reactie plaatsen
Reacties