Smulrol
Benodigdheden:
- 16 loempiavellen
- 500 gr gehakt
- Kruiden (paprika, kerrie, knoflook, oregano, Italiaanse kruiden, chili, witte peter en zwarte peper)
- 1 ui - gesnipperd
- Stukjes wortel
Bereidingswijze:
- Haal de loempiavellen op tijd uit de vriezer. Laat ze 45 minuten in de verpakking liggen en leg ze vervolgens uit de verpakking op een bord. Dek af met een vochtige theedoek tot je de loempiavellen gaat gebruiken.
- Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de shoarma, ui en rode paprika samen tot de paprika zacht is en de shoarma gaar.
- Laat de shoarmavulling volledig afkoelen.
- Verhit een frituurpan of olie in een wokpan naar 180°C.
- Leg twee loempiavellen op elkaar met een punt naar je toe. Schep een flinke lepel van de shoarma net onder de helft op het loempiavel.
- Rol de onderste punt van de loempiavellen over de shoarmavulling en rol twee keer op. Vouw vervolgens de zijpunten over het midden en rol de shoarmarol verder op. Plak het puntje van de loempiavellen vast met een beetje water.
- Frituur de shoarmarollen zo'n 5-7 minuten in de hete olie tot ze bruingekleurd en knapperig zijn.
Reactie plaatsen
Reacties