Witlof met ham, kaas en bladerdeeg

Witlof met Bladerdeeg uit de oven.

Voor 2 personen.
Voorbereidingstijd: 10 tot 15 min
Bereidingstijd: 30 min.

Benodigdheden:
- Witlof 3 stronken.
- Bladerdeeg ( 6 plakken)
- Plakken kaas (12 stuks)
- Plakken ham ( 12 stuks)
- Paneermeel

Bereidingswijze:
- Kook de witlof in een pan ongeveer 15 min.
- Giet de witlof af en laat een beetje afkoelen.
- Verwarm de oven voor op ongeveer 210 graden.
- Vet de ovenschaal in met boter en strooi paneermeel op de bodem ( i.v.m. vocht)
- Snijd het kontje van de witlof af en snijd de witlof in de lengte door 2.
- Haal het bittere stuk eruit.
- Leg de bladerdeeg met daarop een plak kaas en ham neer en wikkel hierin je halve witlof.
- Als je hem ingewikkeld hebt doe je hierom heen nogmaals een plak ham en kaas. ( zorg dat de kaas aan de buitenkant zit).
- Herhaal dit bij de andere 5 halve witlof 's.
- Zet de ovenschaal 25 min in de oven en zet de oven terug op 200 graden.
- Als de oven klaar is kijk dan of de bladerdeeg goed is, anders kan je hem nog wat tijd bij geven.

Variatietip:
- Lekker met een Cordon blue.
- Paneermeel met Kruiden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.