Mini Spinazietaartjes met verrassing

Mini Spinazie Taartjes met een verrassing.
Bereiding voor 2 personen.

Benodigdheden:
- Spinazie ( vers of uit diepvries)
- Gehakt ongeveer 350 gr.
- 1 ui.
- Champignons
- Peper en zout of andere kruiden naar smaak.
- Sambal.
- 4 of 6 Plakjes bladerdeeg.
- 2 of 3 eieren.
- Paneermeel

Bereidingswijze:
- Oven voorverwarmen op 210 graden.
- Ovenschaal invetten met boter of olie.
- Kook ondertussen vast de eieren en giet deze nadien af.
- Haal de bladerdeeg vast uit de vriezer
- Roerbak of kook de spinazie ( afhankelijk of het vers is of uit de diepvries komt.)
- Snipper de ui en champignon en bak deze in de pan.
- Voeg het gehakt toe en rul deze mee.
- Voeg de kruiden hieraan toe en eventueel de sambal.
- Als het gehakt klaar is voeg hieraan de spinazie toe.
- Rek het bladerdeeg iets uit en leg deze in je handpalm.
- Schep hier 1 lepel van het Spinazie/ gehakt mengsel in, leg hier een half ei op en schep hier nog eens wat Spinazie/ gehakt mengsel op.
- Vouw de bladerdeeg dicht tot een mooi pakketje.
- Prik hierin nog even wat gaatjes met je vork.
- Strooi er wat paneermeel overheen en daarna de geraspte kaas.
- Zet de oven terug op 200 graden en zet de schaal er 30 min in.

Variatietip:
- Over de paneermeel kan je nog wat geraspte kaas strooien.
- Champignons toevoegen aan het gehakt.
- Je kan er gekookte eieren tussen doen.
- i.p.v. Peper en zout kan je ook Paprika, kerrie en gehakt kruiden gebruiken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.