Spinazie taart uit de oven.
Bereiding voor 2 personen.
Benodigdheden:
- Spinazie ( vers of uit diepvries)
- Gehakt ongeveer 350 gr.
- 1 ui.
- Peper en zout of andere kruiden naar smaak.
- Plakjes bladerdeeg.
- Paneermeel
Bereidingswijze:
- Oven voorverwarmen op 210 graden.
- Ovenschaal invetten met boter of olie.
- Haal de bladerdeeg vast uit de vriezer ( afhankelijk van de ovenschaal hoeveel bladen je nodig hebt).
- Roerbak of kook de spinazie ( afhankelijk of het vers is of uit de diepvries komt.)
- Snipper de ui en bak deze in de pan.
- Voeg het gehakt toe en rul deze mee.
- Voeg de kruiden hieraan toe.
- Als het gehakt klaar is voeg hieraan de spinazie toe. - Leg de bladen in de ingevette ovenschaal.
- Prik gaatjes met een vork in het bladerdeeg.
- Doe hierin het Spinazie/ gehakt mengsel.
- Leg hier overheen nog een plak bladerdeeg.
- Prik hierin ook nog even wat gaatjes met je vork.
- Strooi er wat paneermeel overheen.
- Zet de oven terug op 200 graden en zet de schaal er 30 min in.
Variatietip:
- Over de paneermeel kan je nog wat geraspte kaas strooien.
- Champignons toevoegen aan het gehakt.
- Je kan er gekookte eieren tussen doen.
- i.p.v. Peper en zout kan je ook Paprika, kerrie en gehakt kruiden gebruiken.
Spinazietaart
« Mini Spinazietaartjes met verrassing Cheesy Meatball »
Reactie plaatsen
Reacties