Cheesy Garlic Bread Meatball Ring
Ingrediënten:
- Gehaktballen
- 1 pond gehakt
- ¼ kop paneermeel
- 2 eetlepel peterselie
- ½ eetlepel zout
- ½ eetlepel Peper
- 1 ei
- Kruiden naar keuze en smaak toevoegen
Het Deeg
- 1 pak pizzadeeg
- 1 kop marinara / pizza saus
- 1 kop geraspte kaas
- 4 eetlepels gesmolten boter
- 2 teentjes knoflook, geperst
- Zout voor de smaak
- ½ theelepel Italiaanse kruiden
- Extra marinara /pizza saus om te dippen
Bereiding:
1, Verwarm je over voor op 180˚C
2. In een middelgrote kom meng je het gehakt, paneermeel, peterselie, ei, zout en peper tot het gelijkmatig mengsel
3. Haal een stuk uit het mengsel, rol dit tussen je handen om een ping pong bal-sized gehaktbal te maken.
4. Bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur tot ze zichtbaar bruin worden aan elke kant. Haal deze van het vuur en leg de gehaktballetjes op een stuk keukenpapier.
5. Pak een plak pizza bladerdeeg en doe in het midden hiervan een eetlepel marinara / pizza saus, hierop doe je wat geraspte kaas,
6. Plaats in het midden een gehaktbal en wikkel het deeg over de gehaktbal heen.
7. Plaats de ballen in een cirkel, de naad naar beneden, in een ingevette ovenschaal
8. Meng de gesmolten boter met knoflook, zout en Italiaanse kruiden. Bestrijk dan de ballen met het knoflook botermengsel.
9. Bak dit gedurende 20 minuten in de oven gaar. Laat dit ongeveer een 5 tot 10 minuten afkoelen.
10. Plaats een kom met de warme marinara / pizza saus in het midden van de ovenschaal. Bestrooi de ballen met een beetje peterselie.
11. Veel plezier!
Reactie plaatsen
Reacties