Ovenschotel met sperziebonen en gehakt

Ovenschotel met sperziebonen en gehakt

-  2 tot 3 personen.
-  Tijd: 25 min. + 30 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 200 gr sperziebonen
  • 250 gr gehakt
  • 1 ui
  • 150 ml creme fraiche
  • 3 eieren
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • halve tl komijnpoeder
  • handje geraspte kaas
  • snufje zout en peper
  • 5 plakjes bladerdeeg (ontdooid)

Bereidingswijze:

-  Kook de sperziebonen ongeveer 5 minuten, intussen kan je de ui fijnsnijden.
-   Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui.
-  Voeg daarna het gehakt en de kruiden toe en bak het gehakt rul. Meng het gehakt en de sperziebonen door elkaar.
-   Verdeel de plakjes bladerdeeg over een ingevette (spring)vorm. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Eventueel kun je nog een laagje paneermeel over het bladerdeeg verdelen, zodat het bladerdeeg niet zompig wordt. 
- Schep het gehakt-sperziebonen mengsel hier overheen.
- Eieren, creme fraiche en snufje zout en peper mengen in een bakje. Giet dit over het gehakt mengsel. 
- Strooi een beetje geraspte kaas er overheen.
- Zet de hartige taart ongeveer 30 minuten in de oven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.