Croissant krans met gehakt
- 2 tot 3 personen.
- Oven op 200 graden.
Benodigdheden:
- 1 blikje croissantdeeg (voor 6 grote croissants)
- 150 gram gehakt
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 blikje tomatenpuree
- Geraspte kaas
Bereidingswijze:
- Haal het croissantdeeg uit het blik en snijd het deeg in stukken (over de lijntjes). Snijd elk stuk in tweeën.
- Pak een bakplaat en leg daar een stuk bakpapier op.
- Leg vier stukken croissantdeeg op het bakpapier in een cirkel. Leg daarna de rest van de stukken croissantdeeg neer in een soort stervorm. (ongeveer 8 stukken, dus 4 croissant deeg stukken).
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook.
- Voeg na een paar minuten het gehakt en de kruiden toe. (Indien je gebruik maakt van de variatietips: Nu kan je ook de stukjes paprika mee bakken).Bak dit totdat het gehakt rul is.
- Daarna kan de tomatenpuree erbij en bak je dit 1 minuut mee. Zet het vuur uit.
- Verdeel het gehakt als een cirkel over het deeg.
- Strooi wat geraspte kaas er overheen. Vouw de punten naar binnen. (Je kan wat deeg wegsnijden, anders heb je teveel deeg in het midden zitten).
- Strooi eventueel nog wat geraspte kaas en wat paprikapoeder over de bovenkant.
- Zet de croissant krans ongeveer 20 minuten in de oven. (Indien je gebruikt maakt van de variatietips: Lekker met guacamole, tomatensalsa- en/of zure room).
Variatietips:
- Je naar eigen smaak paprika toevoegen.
- Je kan naar eigen smaak guacamole, tomatensalsa- en/of zure room toevoegen aan het einde.
Reactie plaatsen
Reacties