Burrito met gehakt en rijst

Burrito met gehakt en rijst

-    2 tot 3 personen.
-    Oven op 200 graden. 

Benodigdheden:
-    6 burrito's
-    300 gram gehakt
-    100 gram witte rijst
-    1 ui
-    1 blikje tomatenpuree
-    Geraspte kaas

Bereidingswijze:
-    Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking.
-  Giet een klein scheutje olie in een pan en bak de gesnipperde ui een paar minuten.
-    Doe het gehakt bij de ui in en rul dit, voeg naar smaak kruiden toe.  
-  Als het gehakt gaar is, kan de rijst en de tomatenpuree erbij. (Indien je gebruikt maakt van de variatietip kan je nu ook de tomaten, mais en kidneybonen erbij doen).
-  Verwarm dit kort en zet dan het vuur uit. 
-   (Indien je gebruikt maakt van de variatietip kan je nu een wrap insmeren met crème fraiche).
-  Schep wat van het gehaktmengsel erop en strooi daarna wat geraspte kaas erop.
-  Rol de burrito op en maak op deze manier de andere burrito's. 
-   (Indien je gebruikt maakt van de variatietip kan je nu wat tomaten salsa op de bovenkant van de wraps smeren).
-  Je kunt eventueel de geraspte kaas ook over de bovenkant van de wraps strooien en de wraps nog 10 minuten afbakken op 200 graden.

Variatietips:
-    Je naar eigen smaak Tomaat, Mais en Kidneybonen toevoegen.
-    Je kan crème fraiche op de wrap smeren voordat je het gehakt mengel hierop doet.
-    Je kan tomaten salsa bovenop de wraps smeren voordat je ze in de oven doet.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.