Aardappel-gehaktschotel

Aardappel-gehaktschotel

-  2 personen.
-  Tijd: 25 min. + 30 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 500 gram aardappels
  • 200 gram gehakt
  • 150 gram wortel
  • 1 ui
  • 3 tomaten of tomatenpuree
  • 250 ml tomatensaus
  • 2 tenen knoflook
  • 1 runderbouillonblokje
  • 100 ml water
  • 2 tl tijm
  • 2 tl oregano
  • snufje zout en peper
  • 2 tl peterselie
  • geraspte kaas


Bereidingswijze:
-   Verwarm de oven voor op 220 graden.
-   Schil de aardappels en schaaf de aardappels in dunne plakken.
-  Snijd de ui, wortels, (tomaten) en knoflook in kleine stukjes. 
-  Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul. 
- Voeg daarna de groenten, tomatenpuree en kruiden toe.

-  Bak dit een minuut of 5 mee en voeg dan de tomatensaus, water en bouillonblokje toe. Laat de saus ongeveer 10-15 minuten zachtjes pruttelen.
-  Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. 
-  Verdeel hier de helft van de saus overheen.
-  Daarna leg je de rest van de aardappelschijfjes erop en als laatste de rest van de saus. 
-  Strooi wat geraspte kaas over de ovenschotel.
-  Zet de ovenschotel ongeveer 30 minuten in de oven.

Variatietips:
-  Ook lekker met bijvoorbeeld courgette en/of linzen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.