Aardappel-gehaktschotel
- 2 personen.
- Tijd: 25 min. + 30 min. in de oven
Benodigdheden:
- 500 gram aardappels
- 200 gram gehakt
- 150 gram wortel
- 1 ui
- 3 tomaten of tomatenpuree
- 250 ml tomatensaus
- 2 tenen knoflook
- 1 runderbouillonblokje
- 100 ml water
- 2 tl tijm
- 2 tl oregano
- snufje zout en peper
- 2 tl peterselie
- geraspte kaas
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de aardappels en schaaf de aardappels in dunne plakken.
- Snijd de ui, wortels, (tomaten) en knoflook in kleine stukjes.
- Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul.
- Voeg daarna de groenten, tomatenpuree en kruiden toe.
- Bak dit een minuut of 5 mee en voeg dan de tomatensaus, water en bouillonblokje toe. Laat de saus ongeveer 10-15 minuten zachtjes pruttelen.
- Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal.
- Verdeel hier de helft van de saus overheen.
- Daarna leg je de rest van de aardappelschijfjes erop en als laatste de rest van de saus.
- Strooi wat geraspte kaas over de ovenschotel.
- Zet de ovenschotel ongeveer 30 minuten in de oven.
Variatietips:
- Ook lekker met bijvoorbeeld courgette en/of linzen.
Reactie plaatsen
Reacties