Chinese tomatensoep

 

Chinese Tomatensoep

Benodigdheden:
- 1Ui Gesnipperd.
- 2 Teentjes Knoflook.
- 2 Kippenbouten.
- 1 Liter Kippenbouillon.
- 140 gram Tomatenpuree.
- 1 eetl. Olie ( zonnebloem)
- 2 eetl. Bloem ( volle lepels).
- 100 ml Water.
- 1 blik tomatenblokjes.
- 1 eetl. Rijstazijn.
- Zout en versgemalen peper.
- 100 gr Glasnoedels of Mihoen.

Eventueel naar smaak toe te voegen.
- 4 lente uitjes, in schuine ringetjes.
- 1 ½ theel. Gemberpoeder.
- 5 eetl. / 75 ml Gembersiroop.

Bereidingswijze:
- Doe de ui, knoflook, kippenbouten en bouillon in een grote pan en breng deze aan de kook.
- Laat de kip in 30-40 min op kleinste pit ( tegen de kook aan) gaar worden.
- Schep de kippenbouten uit de bouillon en leg deze op een bord om af te koelen.
- Zeef de bouillon en gooi de ui en knoflook weg.
- Verhit de olie en bak de tomatenpuree op een laag vuur 1 min.
- Roer de bloem en gemberpoeder erdoor.
- Schenk water erbij, blijf roeren tot een glad mengsel.
- Voeg tomaten, azijn, gembersiroop en kippenbouillon toe.
- Goed roeren, breng dit aan de kook. ±10 min pruttelen.
- Pluk de kip en zet deze in een schaal apart.
- Breid de glasnoedels of mihoen zoals op de verpakking.
- Pureer de soep, proef en breng op smaak.
- Roer de kip en de noedels door de soep en warm deze mee op.
- Garneer met Lente ui.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.