Appelflap met bladerdeeg

Appelflap met bladerdeeg
voor 4 stuks


Ingrediënten:
 -  4 plakjes bladerdeeg
 -  1 appel
 -  3 theelepels suiker
 -  1 theelepel kaneel
 -  1 eieren

Variatietip:
 -  Handje rozijnen 
 -  Walnoten of hazelnoten
 -  Serveren met poedersuiker

Bereiding:
-  Verwarm je oven voor op 180 graden.    
-  Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.
-  Meng de appel met de kaneel, suiker en eventueel rozijnen/noten.
-  Rol het bladerdeeg uit op een snijplank.
-  Snijd uit alle hoekjes een klein rechthoekje en snijd boven en beneden reepjes van het bladerdeeg.
-  Vervolgens verdeel je het appelmengsel over het midden van het bladerdeeg.
-    Vouw vervolgens het stukje bladerdeeg in het midden naar binnen. Vervolgens kun je om en om de reepjes bladerdeeg naar binnen vouwen.
-  Als de appelflap klaar is, smeer je hem in met een beetje ei. 
-  Zet de appelflappen voor ongeveer 20 minuten in de oven totdat hij mooi bruin is.
-  Serveer de appelflap met een beetje poedersuiker en smullen maar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.