Chocoladecake met Maltezers.
Dit heerlijke recept hebben wij van een andere site.
Zelf hebben wij hier veranderingen op aangebracht.
Ingrediënten:
- 140 gram witte suiker
- 200 gram melkchocolade
- 100 gram witte chocolade
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 2 eieren
- 120 gram boter (bakken & braden)
- 240 gram biscuits
- 190 gram maltezers
Bereiding:
- Smelt de melkchocolade in een kommetje dat in een schaal met warm/gekookt water staat. Roer dit af en toe om.
- Smelt de boter in een pannetje op een laag vuur.
- Klop de eieren, suiker en cacaopoeder tot een glad geheel met de mixer.
- Voeg aan dit suikermengsel de gesmolten chocolade en gesmolten boter toe. Mix dit op hoge stand met de mixer door.
- Maak van de witte chocolade kleine stukjes.
- Maak van de biscuits kleine stukjes.
- Meng de witte chocolade, 130 gram maltezers en de biscuits door het chocolademengsel heen.
- Doe ik een ovenschaal een stuk bakpapier zodat de hele schaal bekleed is. Zodra dit gedaan is, giet je het chocolademengsel hierin.
- Doe hier bovenop nog de laatste maltezers.
- Zet het vervolgens een aantal uur in de koelkast.
Reactie plaatsen
Reacties